Ιωάννης Ν. Μαγγανιάρης

O Ιωάννης Ν. Μαγγανιάρης γεννήθηκε το 1979 στο Πολυδένδρι Αττικής. Είναι ιδρυτικό μέλος και εταίρος της δικηγορικής εταιρείας «Ι.Κ. Μαντζουράνης – Ι.Ν. Μαγγανιάρης και Συνεργάτες: Δικηγορική Εταιρεία».
Έχει εξειδίκευση στους τομείς του ποινικού και διοικητικού δικαίου και έχει παρασταθεί ως συνήγορος υπεράσπισης κατηγορουμένων και πολιτικώς εναγόντων καθώς και ως πληρεξούσιος δικηγόρος σε σημαντικές δικαστικές υποθέσεις σε όλες τις φάσεις εξέλιξης τους. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στην προετοιμασία των σχετικών ποινικών και διοικητικών δικογραφιών καθώς και στην εκπροσώπηση των εντολέων ενώπιον των αρμοδίων εισαγγελικών, δικαστικών και διοικητικών αρχών.
Μέλος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Ποινικό Δίκαιο
Διοικητικό Δίκαιο

ΓΛΩΣΣΕΣ

Ελληνικά
Αγγλικά
Γαλλικά

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.).

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
  • Η έννοια του «εκ πάθους» εγκληματία.
  • Η υποχρέωση του Κράτους για σύνταξη δασολογίου κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 24 του ελληνικού Συντάγματος.
  • Ιατρική ευθύνη σε περιπτώσεις μεταμόσχευσης οργάνων και μετάγγισης αίματος – άρνηση χορήγησης σχετικής συναίνεσης των οικείων του ασθενούς.
  • Επισκόπηση νομολογίας Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την παράβαση του δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας.
  • Διοικητική Οργάνωση και διάρθρωση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας.
  • Η απονομή της εκκλησιαστικής δικαιοσύνης κατά τις διατάξεις του Ν. 5383/1932 «Περί των Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων».